O PROJEKTU


Projekt „Putokaz do boljeg sutra“ rezultat je djelovanja Udruge EMEDEA, prvotno osnovane pod nazivom „Partnersko-vijeće za tržište rada ŠKŽ“ (PVTR ŠKŽ) u okviru istoimenog projekta čiji je nositelj 2016. g. bila Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

EMEDEA ovim projektom prvenstveno želi doprinijeti boljoj socijalnoj uključenosti i zapošljivosti marginaliziranih skupina na području Šibensko-kninske županije i Republike Hrvatske.

 

Tijekom provedbe projekta će :

 

01 25 pripadnika marginaliziranih skupina završiti programe obrazovanja za voditelje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, autolimara i autotapetara

02 15 korisnika zajamčene minimalne naknade završiti će programe za osnaživanje i razvoj mekih vještina poput emocionalne inteligencije, govora tijela i komunikacije

03 Posebno će se ojačati kapaciteti stručnjaka koji rade s nezaposlenim pripadnicima marginaliziranih skupina.

DRUŠTVENI DOPRINOS


Projekt „Putokaz do boljeg sutra“ usmjeren je ka stjecanju znanja, razvoju novih vještina, te posljedično poboljšanju socijalnog statusa ali i konkurentnosti pripadnika marginaliziranih skupina na tržištu rada što se u konačnici pozitivno reflektira na smanjenje rizika od socijalne isključenosti i siromaštva u društvu.

S obzirom da projekt doprinosi smanjenju stope nezaposlenosti te većoj motivaciji i želji nezaposlenih osoba za osposobljavanjem, koristi od rezultata proizašlih iz projektnih aktivnosti biti će višestruke.

Putem različitih edukacija i osposobljavanja, ovaj projekt pripadnicima marginaliziranih skupina otvara mogućnosti za bolju integriranost u društvu i na tržištu rada.

Pripadnici marginaliziranih skupina će nakon završetka projekta imati puno veće izglede za zaposlenje i na taj način poboljšati svoj socioekonomski status te doprinijeti društvu u cjelini.

za poticanje i promociju održivog razvoja, zapošljavanja i poduzetništva, kulture, športa, zdravog načina života i očuvanja okoliša

  Velimira Škorpika 6, 22000 Šibenik

  +385 99 675 65 33

  FACEBOOK

  www.emedea.hr

  udruga.pvtr@gmail.com


Copyright © 2022   /   Sva prava pridržana.   /   Izradu internetske stranice projekta je sufinancirala europska unija iz europskog socijalnog fonda
Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge EMEDEA.