CILJEVI PROJEKTA


Provedbom projekta ostvariti će se 3 specifična cilja:

Ojačati stručna znanja pripadnika marginaliziranih skupina putem provedbe programa obrazovanja odraslih;

Specifični cilj će se ostvariti provedbom verificiranih programa obrazovanja odraslih za sljedeća zanimanja:

  • voditelj/ica OPG-a;
  • autolimar i
  • autotapetar.

Odabir ovih zanimanja vezan je uz neiskorišteni tržišni potencijal Šibensko-kninske županije, a proizašao je iz suradnje s djelatnicima HZZ-a i poduzetnika na području ŠKŽ koji su iskazali potrebu za navedenim zanimanjima.


Osnažiti i razviti meke i/ili transverzalne vještine pripadnika marginaliziranih skupina putem radionica i pružanjem usluga mentorstva;

Sudionici će imati priliku razvijati sljedeće meke vještine: emocionalna inteligencija, govor tijela, te komunikacijske i motivacijske vještine. Navedene vještine pomoći će im u izgradnji poslovnih i osobnih odnosa, naučiti će uspješno prezentirati sebe i svoje ideje, učinkovito upravljati svojim emocijama i unaprijediti neverbalnu komunikaciju.


Ojačati kapacitete stručnjaka koji rade s nezaposlenim pripadnicima marginaliziranih skupina.

Kapaciteti stručnjaka će se ojačati u svrhu unaprjeđenja usluga povezanih s pristupom tržištu rada i njihovim socijalnim uključivanjem. Stručnjaci će u sklopu ove aktivnosti imati priliku upoznati se s austrijskim iskustvom rada s pripadnicima marginaliziranih skupina te na taj način primijeniti stečena iskustva i znanja u praksi.

 

 

CILJANE SKUPINE


Pripadnici marginaliziranih skupina jedna su od ciljanih skupina unutar ovog projekta, a činiti će je 25 dugotrajno nezaposlenih osoba, od čega:

  • 15 osoba koje su korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadnu,
  • 3 osobe s invaliditetom i
  • 7 dugotrajno nezaposlenih osoba do 29 godina.

Stručnjaci koji rade s pripadnicima marginaliziranih skupina druga su ciljana skupina unutar projekta, a činiti će je 15 stručnjaka koji rade s pripadnicima marginaliziranih skupina u svrhu unaprjeđenja usluga povezanih s pristupom tržištu rada i njihovim socijalnim uključivanjem.

 

 

za poticanje i promociju održivog razvoja, zapošljavanja i poduzetništva, kulture, športa, zdravog načina života i očuvanja okoliša

  Velimira Škorpika 6, 22000 Šibenik

  +385 99 675 65 33

  FACEBOOK

  www.emedea.hr

  udruga.pvtr@gmail.com


Copyright © 2022   /   Sva prava pridržana.   /   Izradu internetske stranice projekta je sufinancirala europska unija iz europskog socijalnog fonda
Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge EMEDEA.