Ljekovitim biljem do boljeg sutra

 

  26.03.2021         ŠibenikIN

 

Ljekovitim biljem do boljeg sutra

 

Trideset i pet polaznika edukacija organiziranih i financiranih unutar projekta 'Putokaz do boljeg sutra' kojeg provodi Udruga Emedea skupa s Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije je jučer u prostorima ABC-a primilo verificirane certifikate za voditelje OPG-ova, uzgajivače i prerađivače ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja te uzgajivače povrća! Velik je to vjetar u leđa polaznicima i poticaj razvoju povrtlarstva i sektora ljekovitog bilja i općenito agroturizma u našoj županiji!

Svi polaznici su i više nego oduševljeni predavanjima predavača iz učilišta Virtus i Izvor znanja koji su  tijekom punih mjesec dana vjerno prenosili svoje znanje vješto kombinirajući teoretski s praktičnim dijelom nastave.

- Ovakvim edukacijama jačamo kompetencije nezaposlenih na našem području ali ujedno razvijamo sektor ljekovitog bilja, fitoterapije i aromaterapije koji imaju izuzetan potencijal za zapošljavanje lokalnog stanovništva cijele Dalmacije. Brojne zemlje i regije u svijetu kao što su Provansa u Francuskoj svoju turističku ponudu temelje upravo na atrakcijama biljnog svijeta, a Dalmacija je po broju biljnih vrsta na jedinici površine, prva zemlja u Europi - kaže Mira Lepur, predsjednica udruge Emedea i ravnateljica Razvojne agencije ŠKŽ. 

Voditelj projekta Stipe Španja dodaje kako su upravo ovakve edukacije korisne i za socijalno uključivanje i poboljšanje statusa nezaposlenih i marginaliziranih skupina u županiji te kako će se edukacije moći upisati i u e-radnu knjižicu a što će poboljšati mogućnosti polaznika na tržištu rada.

Projekt 'Putokaz do boljeg sutra' kojeg provodi Udruga Emedea s Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije i županijom vrijedan je oko 1 milijun kuna te je u 100%-tnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda.

U četvrtak, 01. travnja će se u ABC-u održati i završna konferencija projekta na kojoj će se predstaviti nositelji i partneri te aktivnosti i rezultati projekta

za poticanje i promociju održivog razvoja, zapošljavanja i poduzetništva, kulture, športa, zdravog načina života i očuvanja okoliša

  Velimira Škorpika 6, 22000 Šibenik

  +385 99 675 65 33

  FACEBOOK

  www.emedea.hr

  udruga.pvtr@gmail.com


Copyright © 2022   /   Sva prava pridržana.   /   Izradu internetske stranice projekta je sufinancirala europska unija iz europskog socijalnog fonda
Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge EMEDEA.