Jučer je počela edukacija za pripadnike marginaliziranih skupina u sklopu projekta 'Putokaz do boljeg sutra'

 

  01.12.2020      

 

 

Udruga EMEDEA danas je započela s edukacijom mekih vještina za pripadnike marginaliziranih skupina. Polaznici će tijekom edukacije koja će trajati sljedeća dva tjedna imati priliku usavršiti svoje neverbalne vještine iz tri tematska područja. To su emocionalna inteligencija, govor tijela te komunikacijske i motivacijske vještine.

Polaznici će za vrijeme edukacije, zahvaljujući primjerima iz prakse, naučiti kako učinkovito upravljati svojim emocijama prilikom razgovora za sugovornicima, naučiti kako predstaviti sebe i svoje poslovne ideje, prepoznati istinite informacije kroz govor tijela i drugo što će im biti od velike pomoći prilikom pronalaska posla i razgovora za posao.

Istraživanja su pokazala da su meke, tzv. transverzalne vještine jednako važne prilikom pronalaska zaposlenja kao i razina obrazovanja i relevantno iskustvo koje pojedina osoba posjeduje.

Udruga EMEDEA na ovaj način želi pomoći nezaposlenim osobama s područja Šibensko-kninske županije kako bi što brže i lakše i pronašli posao te se socijalno integrirali u društvo i lokalnu zajednicu.

Također, polaznici koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu ostvariti će pravo na individualno mentorstvo od strane projektnog stručnjaka koji je certificirani mentor za socijalno uključivanje.

Osim ove edukacije, Udruga EMEDEA će početkom 2021. godine organizirati program obrazovanja odraslih gdje će se polaznici osposobiti za deficitarna zanimanja na tržištu rada.

Može se zaključiti da Udruga EMEDEA na ovaj način pruža zaokruženu, potpunu pomoć i podršku nezaposlenim osobama s područja Šibensko-kninske županije.

Upisi na program osposobljavanja odraslih su još uvijek u tijeku, a možete se upisati putem nekih od navedenih kontakta Udruge EMEDEA: broja mobitela 099 675 6533 ili e-maila: udrugaemedea@gmail.com.

za poticanje i promociju održivog razvoja, zapošljavanja i poduzetništva, kulture, športa, zdravog načina života i očuvanja okoliša

  Velimira Škorpika 6, 22000 Šibenik

  +385 99 675 65 33

  FACEBOOK

  www.emedea.hr

  udruga.pvtr@gmail.com


Copyright © 2022   /   Sva prava pridržana.   /   Izradu internetske stranice projekta je sufinancirala europska unija iz europskog socijalnog fonda
Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge EMEDEA.